Tätä varten me sitten treenattiin: Rovaniemen 3km harrasteluokka. Mentiin Rovaniemelle jo edeltävänä päivänä ja käytiin kävelemässä rata läpi. "ÄÄK!!!" -oli ensi reaktioni, kun tajusin, että lähtö on heti jyrkkään ja hirveän pitkään ylämäkeen. Miten me tästä hengissä selvittäis. Jyrkän ylämäen jälkeen olis varmaan jalat ihan maitohapoilla ja meitsi ihan poikki...

No sitten mökille yöksi ja kaikki valmiiks aamua varten. Syönnit ja saunomiset alle ja nukkumaan. Mutta eipä se uni sitten tullut, ku rupes yhtäkkiä jännittään niin maan pirusti.... 2 tuntia kerkesin nukkua ja sit herätyskello jo soikin ja eiku touhuamaan ja kisapaikalle.

Jännitti alkuun tosi paljon, mutta kun kumminkin oltiin paikanpäällä jo 3tuntia ennen meidän luokkaa, niin se kerkesi heltiämään. Kunnon lämmittelyt ja sitten varsinaiselle kisapaikalle.

Mentiin n. 10min ennen meidän lähtöä, niinkuin määräyksetkin ovat. Oltiin vähän kauempana, ettei Rambo päässyt kuumumaan. Hyvin käyttäytyi! Pikkaisen ennen lähtöä (1kisaaja meitä ennen) meinas ruveta ärisemään sivummalla olleelle koiralle, mutta kun nykäisin vetonarusta heti samalla sekunnilla, niin hiljeni. Sitten lähtölinjalle ja VETO!!!

Täysiä ampaistiin ja mäki menikin yllättävän nopeasti ohi, kun Rambokin veti tosissaan. Ensimmäisessä mutkassa ylhäällä oli valokuvaaja radan puolella, niin sille meinas Rambo hiukan käydä jutskaamassa, mutta ei se silti käyny, ku komensin :) Kaikki muut se ohitti hyvin ku ne oli metsän puolella. Ei kiinnittänyt yhtään huomiota. Veto sanaa käytin nyt useamminkin, kuin pelkästään lähdössä. Tuntu Rambo skarppaavan mäkiin ku käytti käskyä ja heti ku huomasin pientä hölläämistä mäkien jälkeen.

Ensimmäinen ohitus tuli siinä 2km korvilla, kun minun jälkeen starttannut mies juoksi lujempaa kuin minä. En kuullut että olisi huutanut; ohi (saatto olla että oli niin korvat tukossa), mutta satuin kuulemaan askellusta ja katsoin taakse. Vetonaru lyhyelle ja Rambon kans reunaan kävelemään ja annettiin heidän juosta ohi. Meinas koira jutskata meille, mutta Rambo katsoi sitä vain sivusilmällä. Hyvin siis meni. Jonkun ajan päästä lähdettiin sitten perään, ja tästä koirakosta saimmekin sitten hyvän loppukirittäjän.

Maaliin saavuimme ajalla 9,32min ( keskinopeus 18,88km/h). Edellä mennyt oli jäänyt ihan maaliviivan lähelle, joten piti vähän pujotella Rambon kans, mutta hyvin se meni, eikä ärissyt.

Todella hyvä aika kun tavoitteena oli 11min ja rankka rata vielä. Tässä luokassa oli ihan pitkän aikaakin kisanneita juoksemassa, joten ei voi oikein sen takia listata tuloksia paremmuusjärjestykseen... Muunmuassa suomenparas naisjuoksija oli samassa luokassa pinkomassa :) Harrastelijoista taisin olla nopein.

Tuolla tuloksia jos kiinnostaapi käydä katsomassa http://www.vul.fi/tulosarkisto.htm

Ens vuonna tavoitteeksi ihan naisten koirajuoksun kisaluokat ja SM:t.