Ei ole nyt napannut kirjoittaa ahkerasti, kun työtkin alkoivat taas näin kesäloman jälkeen. Loma meni tosiaan kokonaisuudessaan Rambon kanssa leikkien ja kouluttaen. En siis suoraan sanottuna päässyt yhtään mihinkään n.500metriä kauemmas talosta. Nyt Rambo on kuitenkin jo niin paljon kasvanut ja osaa olla yksikseenkin jo, että olen saanut käydä vähän muuallakin. Rambon kanssa käytiin ekaa kertaa parin cityn päässä viikko takaperin. Se oli "mummulla" hoidossa 4h, kun minä ja Jari kävimme kylällä shoppailemassa. Hyvin pärjäsi. Yhtään ei uikutellut perään. Siinä teimme alusta asti oikein, ettemme koko ajan passanneet ja pyöritelleet Ramboa, vaan annoimme sen touhuilla itseksensäkin ja välillä emme huomioineet sitä. Näin Rambo oppi jo pienestä pitäen melko omavaraiseksi. Tykkää meistä ihan himona, mutta ei ole mikään maailmanloppu jos emme ole paikalla.

Ollaan  alettu käymään jo hiukan pidempiä lenkkejä. Ostin itselleni sellaisen "hiihto/talutus"-vyön ja sillä on ollut kiva juosta. Kävellessä ei ole niin kätsy (kun niin löysällä), mutta juostessa Rambo juoksee jo niin lujaa (ja hyvän matkan päässä), että on hyvä että saan kummankin käden vauhti avuksi. :)

Rambon koulutus heti sen kotiin tultua on kantanut hedelmää. Se on tosi kiva koira, vaikka välillä vieraita käydessä huomaakin sen olevan dominoiva uros. Meillä sitä ongelmaa ei ole, kun se tietää paikkansa meidän seurassa. Rambo on käynyt ekoilla rokotuksilla ja ihan hyvin meni. Lääkäri löysi yhden laskeutuneen kiveksen. Rambo on jo pari viikkoa nylkyttänyt Late -lammas suussa omaa vilttiään. Nyt viime viikonloppuna meillä kävi sitten ystävämme kylässä ja Jennan jalkaanhan Rambo ihastui :) Pentukarvasta on alkanut jo sojoitella aikuiskarvaa. Onkin huvitavan näköistä, kun näyttää niinkuin turkki olisi ihan sähköinen.

Mitäkähän me nyt osataan tähän mennessä.......

Tule (ja tai pelkästään vain taputus reiteen) = tule mukaani, minun suuntaani, jatketaan matkaa (hyvä lenkillä)

Vihellys = nyt heti tulet tänne :)

Sormen napsauttelu = seuraa sormia. (hyvä esim. kun menee väärältä puolelta puuta lenkillä, tai jos alikulun reunoilla on lasinsiruja ja haluaa että tulee keskempänä)

Öp tai iso tuhahdus hmh = ei, teit väärin

Istu = istu

Maahan = maahan

Viereen = istu jalkani viereen, naama kulkusuuntaa kohti (ihan ok, ei vielä kovin hyvä)

Juostaan = juostaan lujaa (hyvä lenkillä)

Paikka = pysy paikallasi (ollaan myös heitetty leluja ja annettu sitten nouda -käsky. Osaa pysyä hyvin sen ajan paikoillaan)

Nouda = nouda heittämäni esine

Irti = Irti lelusta yms.

Odota = odota hiukan aikaa (hyvä lenkillä, jos menee liaan lujaa hidastaa hiukan)

Pois = pois täältä, osoitan suunnan minne menet

Niin ja.... Aika hyvin jo osaa sen, kun mennään ulos, osoittaa edespäin ja sanoo pissannappa. Aika usein pisut tirahtaa käskystä :) Väliin on vähän jo koipeakin nostellut :D hehe