Nämä on poimittu eräästä keskustelusta ja olen jättänyt muiden kommentoinnit kokonaan pois. Näistäkin saa jonkinlaisen kuvan mistä asioista on puhuttu. Tässä on vain omat mielipiteeni...

Tässä vaiheessa voisin kysyä että saako lasta lyödä? Cesarilla on hyviä juttuja mutta myös niitä huonoja juttuja. Kannattaa poimia eri kouluttajilta eri tekniikoita ja pitää oma järki päässä näissä asioissa. Onko ihme ettei koira luota, jos siihen käyttää väkivaltaa! "Pomouden" voi näyttää muillakin tavoin. Ääni on mahti apuväline ja koiran LIIKA paapominen, sössöttäminen ja huomioiminen (joka tilanteessa, kun se huomiota haluaa) kannattaa lopettaa, koiraa kannattaa peruututtaa aika-ajoin (johtaja ei väistä alempaa) yms. pientä.... Positiivisella kouluttamisella pääsee paljon pitemmälle kuin kurittamalla. Koira elää jatkuvassa pelossa, että milloin sitä lyödään/ kuritetaan ja onko sitten ihme jos se käy päälle joskus. Niin minäkin toimisin. Kehuja paljon kuin toimii oikein. Kyllä järkevä koira tajuaa, että omistajaa kannattaa mieluummin miellyttää, kuin pitää pahalla päällä. Onnellinen omistaja koiralle=kehuja ja herkkuja :)

Niin ja tähän sähköpantaan lisätäkseni... Kehottaisin ostamaan sähköpannan ja käyttämään niitä koirallaan, jos uskaltaa kokeilla sellaista ensin omalle lapselleen. Samat sävelet: kun lapsi tekee jotain väärin niin sähköiskut. Tuskin kukaan tällaista tekisi! Se on kidutus ei opetusväline. Koiraa tulee pitää kytkettynä, se on eläin. Ei siltä voi odottaa, että se pysyisi pelkästään omassa pihassa, houkutuksia on niin paljon (hajuja, lintuja,narttuja yms.). Haluaahan moni ihminenkin lähteä päissään baariin, ei se pelkkä koti aina riitä edes meille, vaikkemme eläimiä olekaan.