Käytiin taas tänään altaan jäällä: minä, äitini, Jari ja Rambo. Rambo näki ekaa kertaa sellaisen liitovarjon jolla mennään laudalla perässä. Kiinnostava laitos :) Kerran meinasi sanoa jotain, mutta jätti sikseen kun olin haukkana tilanteessa ja osasin juuri ennen kieltää. Ajoitus, ajoitus :)

Harjoittelimme taas ihan perus vierelle tuloa, seuraamista, paikkaa --> tule (komentoja), seiso, istu, maahan........ Perinteistä. En ole viereen ja seuraamiskomentoa vielä vienyt hirveästi eteenpäin. Kotona ei kannata näitä kahta komentoa harjoitella, kun ei se jaksa sielä innostua. Muualla kun harjoittelee niin pysyy selvästi Rambolla maku näissä asioissa. Pitäs siis tosiaan aina mennä jonnekin aavalle harjoittelemaan. Se paikka missä kävin syssyllä/alkutalvesta tokoamassa on yhtä lumikenttää joten en ole sielä voinut päivittäin käydä. Olis kiva päästä sinne kurssillekin, niin ei vaan opettas väärin (ehkä tämäkin ollut osasyynä miksen ole edennyt). No syitä, syitä, kyllä me tästä. Rambolla on vielä monta vuotta edessä, ja esim. agility hyppyjä ei saa edes harjoitella liian nuorella koiralla.

5 moottorikelkkaa veti jäällä ohi, Rambo ampas tietenkin perään.... Huusin täysiä PAIKKA ja...... Siihen se pysähtyi ihan salamana. :D Sitten kun ne moottorikelkat olivat ajaneet jo kauemmas huusin TULE ja kauheat palkkarevitykset :D Olin kyllä hyvin ylpeä. En olisi kyllä uskonut, että toimii... Rambo on aika dominoiva uros, eikä ole hirveän miellyttämishaluinen. Niin ja se testi missä se laitettiin pöydälle ja katsottiin miten se reagoi --> meinasi juosta laidan yli. Ihan perus Ramboa: ei se pelkää yhtään mitään, on hyvin kiinnostunut joka asiasta. Niinkuin pentutesteissä sanottiin, nyt näin teininä on ilmennyt se mahti uros sielä lempeän sisällä. Ei sitä kyllä kotona huomaa, mutta selvästi haluaa suojella ja välillä pörhistyy silmissä :) Onneksi on peruskoulutus ja asioihin totutus hoidettu, niin ei tule ongelmia dominoivuuden kanssa. Ainoa ongelmahan on tosiaan muiden koirien kohtaaminen lenkkipolulla. Saa nähdä miten se hoidamme. Saatan ostaa pienitehoisen vesipyssyn ja ruiskuttaa naamalle heti kun reagoi :) Ei siinä, en kyllä haluaisikaan sellaista sössykkä koiraa joka tekisi kaiken pelkästään minua miellyttääkseen. Kyllä se kertoo jotain myös älykkyysosamäärästä. Ramboa motivoi leikkiminen, herkut ja kepit. Niillä saadaan jatkossa paljon aikaan :)