Rambosta on tullut teini :D Huomas kyllä heti tuosta koirasta millon se tapahtu.... Vilkastu huomattavasti ja rupes hiukan kokeileen lenkeillä. Huomasin vaan yhtäkkiä että se rupes hitusen vetämään lenkeillä, vastaantuleville koirille alettiin haukkumaan ja vetämään kohden, vastaantulevia ihmisiä saatettiin käydä nuuskimassa (niinkuin niin olisi muka aina saanut tehdä). Ei siinä.... Laitoin lenkit vain tarkempaan  syyniin. Puolessa viikossa sai ihmisten jututtamisen pois, viikossa koirille haukkumisen ja hihnassa vetämisen. Vielä se vetää muita koiria kohden, kun tarpeeksi liki tulevat, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...  Vaikea opettaa kun lenkeillä tulee muita koiria tosi liki ehkä 1-2. Yrittävät täällä Haapajärvellä kiertää mahdollisimman kaukaa.

Ollaan ruvettu tekeen tunnin lenkkejä. Rambolle olen opettanut uuden käskysanan: HÖLKKÄ. Se meinaa sitä että se hölkkää edessäni, pysähtelemättä, naru hiukan kireällä. Mukavaa on ollut :)  Hienosti jölkyttelee vastaantulevien lennekilijöiden ja pyörien ohi. Se JUOSTAAN -käskysana jonka opetin pentuna ei oikein ainakaan näin talvella kun on liukasta, ole toiminut, kun ei pysy enää perässä. Taka kenossa saa muutaman kymmenen metrin jälkeen juosta ja toppuutella vauhtia :)

Koirakoulussa alettiin taas käymään. Jos vaikka nuita näyttelyjuttuja poimittas sieltä. Oli nyt torstaina sielä tyttö joka kyseli toko -porukkaa. Vuokraisivat kuulema maneesin 1-2kertaa/viikko (10e maneesivuokra) ja sinne sais tulla omaan tahtiin touhuilemaan. Kiinnostavaa........ Agilitykursseja oon nyt väijynyt, kun viimevuonna meni vahingossa ohi, kun oli yksi väli jolloin kävin hiukan harvemmin kennelliiton sivuilla :( Jos vaikka edes Ylivieskassa alkais....