Day 1

-ensimmäinen kokonainen päivä uudessa kodissa (su13.6.2010)

Rambo nukkui yön putkeen. Kakka ja pissi hommat ovat vielä hakusessa. Piiperoinen, eli tuttavallisemmmin Piipi kissamme haisteli varauksella uutta tulokasta. Rambo osasi hienosti tulkita, kehon kieltä ja vetäytyä, tai mennä maaten kun Piipi alkoi näyttää siltä, että raja on ylittymässä...

Pyrin kouluttamaan koiran porkkana-, en keppi menetelmällä. Siis positiivisuudesta voittoon... Ensimmäiset asiat mitkä ovat opettelun alla, on kieltosana (näpäkkä): pä-ä, jonka perään pyrin korjaamaan Rambon käytöstä positiiviseen suuntaan. Esim. Puremistapauksissa annan luun ja paljon kehuja perään... Pantaa alettiin hiukka kokeilemaan kaulaan lyhyissä pätkissä ja paljoilla kehuilla kun oli hienosti. Ei oikein vielä tykännyt. Ulkona käytiin omalla takapihalla ihan irtonaisesti, turvallisen katseen alla :) Jokaisen ulkoilureissun jälkeen jalkojen putsaus ja tarvittaessa koiran kuivaus pyyhkeellä.

Day 2 -

kaikkea sitä oppiikaan (ma14.6.2010)

Rambo nukkui taas yön putkeen. Kakka -hommat edelleen hakusessa, pissat alkaa jo hieman luonnistua. Piipin kissan kanssa oltiin pihalla...

Purenta jo oikeastaan hallinnassa :)  Pantakoulutusta jatkettiin ja uutena asiana tuli hihna, jonka myötä menimme ensimmäisiä kertoja viereiseen puistoon. Puisto on kiva, kun se on aivan talon vieressä (heti tien yli n. 8m), ja siinä kulkee paljon porukkaa. Hihna meni oikeastaan heti läpi. Jutun juonena oli se, että kehuin ja annoin herkkuja minun lähellä olostani. Sama toistettiin, kun meni pyöräilijöitä, autoja, lenkkeilijöitä ja traktori ohi. Kertaakaan ei haukkunut tai reagoinut huonosti. Tule tänne -sana tuli käyttöön. Merkityksenään minun luo tulo, myös seuraamiseni vapaassa muodossa. Hyvin toimi :)

Myös ensimmäiset vierailijat kävivät luonamme kahvittelemassa ja Ramboa katsomassa. Huomasin, että Rambo saattaa "kuumua" liiasta leikittämisestä. Huonompi homma, kun muuten mallikelpoinen koeruus alkaa riiviöimään; hyppimään päälle ja näykkimään. Paras keino selvästikin, lopettaa leikki ja antaa itseksensä touhuta. Silittelyä mukaan :)

Day 3 -

mahtavaa, upeeta :) (ti15.6.2010)

Yöllä heräsin 3.00, kun kuulin pikkuisen olevan hereillä ja nätisti touhuavan omiaan.  Ja eiku ulos :) Siitä se päivä sitten lähtikin mukavasti rullaamaan... Piipin kans tullaan jo tosi hianosti juttuun :) Pissat luonnistuu jo ihan ok ulos, mutta kakat ei oikein...

Puistotyöskentelymme jatkuu mahtavasti. Seuraa, kun haluan (pieniä pätkiä, paljon palkiten) kontaktia, niinkuin aikuinen koira vierellä. Mie oon vaan silleen, että vaude :D  Oppi on mennyt perille ja tule tänne sana on iskostunut mieleen, samoin kuin kehusana. Autot ja kaikki on nähty. Ei pelkää, eikä hauku, kun olen niin paljon kehunut. Oli myös ensimmäinen päivä, kun näimme ja kuulimme autoja vesisateen jäljiltä. Iso meluhan siitä tulee, mutta hyvin selvisimme.

Rambo ei pure enään oikeastaan ollenkaan. Ainoastaan jos tulee hemmetinmoinen känkkäränkkä, niin hiukan yrittää, mutta hienosti osaa rauhoittua...

Ensimmäinen koirakontaktimme...... Ystävilläni on kaksi upeaa pitkäkarvaista uros collieta. Sinnepä siis tiemme kävi. Kaikki lähti hyvin varoen liikkeelle. Rambo oli tooosi varovainen. Peku osasi kuitenkin koirakielen abc:n niin hienosti, että Rambo alkoi pikkuhiljaa avautua. Nokkaunet otti (jonka jälkeen lyhyt pissaulkoilu) ja sen jälkeen oltiin vielä hiukka aikaa, ja tietenkin kakittiin matolle :) No ei paljon, mutta kuitenkin. Huomasin jotain "hämärää" olevan tapahtumassa, hölkkäsin niinkuin hidastusfilmissä konsanaan, nappasin Rambon ja sain juuri ja juuri siirrettyä sen matolta lattialle. Huoh. Just ja just. Vaan ei... Hiukka kerkes tulla matolle ja loput lattialle. Voe ei, minä ajattelin. Miks just sille valkoiselle, vaikeasti pestävälle... Mutta ei voi pientä moittia sellaisesta asiasta, jota hän ei vielä osaa. Onneksi ystäväni ymmärtää :) Kiitos siitä!

Niin meillä myös kolluutellaan putkia, kun liitymme kaukolämpöön. Asentaja miestä aina välillä jututtelemme :) Rambo on kyllä hienosti tottunut ääniin ja tulee tottumaan vielä lisää, koska täällä tulee tapahtumaa koko kesän...Kattoremontti... Imurointia olen myös harrastanut, eikä sano mitään.

Mahtava päivä!!!